INSPIRATIE 6X VERRASSEND MOZAIEK

Wanneer je rondkijkt op Pinterest en Instagram, zie je dat mozaïektegels vaak in de badkamer of de keuken worden verwerkt. Niet gek, want mozaïek past daar prachtig en fleurt het complete design op. Toch kun je mozaïektegels op nog veel meer manieren toepassen, op plekken waar je misschien niet zo snel aan denkt. Inspiratie opdoen? Lees snel verder!

In een nis

Met nisjes kun je op een speelse manier wat extra decoratie of opbergruimte aan je interieur toevoegen. We zien ze daarom vaak in de badkamer, woonkamer en toiletruimte. Je nis nog meer in het oog laten springen? Bekleed ‘m dan met mozaïek!

In een zwembad

Gezegend met een privézwembad? Dan kun je de binnenkant heel mooi betegelen met mozaïek. Veel van onze mozaïektegels zijn bestand tegen chemicaliën en daarom geschikt voor gebruik in het zwembad. Tip: glasmozaïek geeft een bijzonder effect wanneer het water erop reflecteert!

Op de wand of pilaar

Een ondersteunende pilaar in huis? Maak er een echte eyecatcher van door ‘m te betegelen met mozaïek! Hetzelfde geldt voor een saaie wand in je keuken of woonkamer. Extra leuk: stop halfweg met betegelen en geef het oppervlak daarboven een kleurtje.  

De hal

De hal is het eerste wat iemand van jouw woning ziet, dus genoeg reden om daar flink uit te pakken qua inrichting! Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke mozaïek op de wand of juist een opvallend patroon op de vloer.

Op een bar of kookeiland

Heb jij een kookeiland of bar in je keuken? Dan kun je deze heel mooi betegelen met mozaïek. Let er dan wel op dat je wat smallere tegels kiest, want dan kun je de randen mooi afwerken. Tip: de Sevilla kitkat kun je verticaal plaatsen, waardoor ‘ie perfect rondom je kookeiland of bar past!

Rondom het bad

Een vrijstaand bad is natuurlijk prachtig, maar hoekbaden zijn wat praktischer. Je hoekbad net zo mooi maken als een vrijstaand exemplaar? Betegel de zijkanten dan met mozaïek. Als je de wand achter het bad dan met dezelfde mozaïektegels bekleedt, oogt het geheel hartstikke strak.