HERFST IN HUIS MET MOZAIEK

De herfst is officieel begonnen! Alhoewel de herfst een stuk kouder en donkerder is dan de zomer, zijn wij gek op de knusheid die dit seizoen met zich meebrengt. Jij ook? Met geschikte mozaïek op de juiste plekken haal jij heel gemakkelijk de herfst in huis. Bekijk hieronder onze tips én favoriete mozaïektegels voor een herfstachtig interieur!

1. Warme tinten

De herfst vraagt om dekentjes op de bank, een kop thee en dikke truien. Kortom, alles wat knus en warm is! Als jij de herfst in huis wil halen met mozaïek, kies je daarom het beste voor tegels in warme tinten. Aardetinten, zoals bruin en beige, zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor een herfstachtig interieur.  

2. Kleuren van de herfst

Warme tinten vormen de basis van je interieur, maar die kun je heel goed aanvullen met mozaïek in de prachtige kleuren van de herfst. Denk daarbij aan oranje, mosgroen en mosterdgeel: eigenlijk alle kleuren die je tijdens dit seizoen buiten ziet! Let wel op dat je kiest voor kleuren in een warme tint. Zo heeft felrood een koele ondertoon en bordeauxrood een warme ondertoon.

3. Met een glansje

De herfst is natuurlijk dé tijd van het jaar voor kaarsjes in huis. Als je kiest voor mozaïektegels met een glanzende laag, weerspiegelen die heel mooi het kaarslicht: hoe gezellig! Bij ons vind je veel mozaïek met een glanzende finish, dus je hebt genoeg keuze. Helemaal uitpakken? Ga dan voor de Valencia mix van matte en glanzende tegels, in de tint Bordeaux of Mosterdgeel.

4. Ga voor goud

Gouden details passen heel goed bij een herfstig interieur. We raden je wel aan om deze details subtiel te houden, want te veel goud kan kitscherig aandoen. Kies bijvoorbeeld voor de Amsterdam Goud-serie: glasmozaïek met fijne aders van echt goud. De bronzen hexagon uit de Metallic-serie is ook heel geschikt!

5. Verrassende plekken

Mozaïek wordt vaak in de badkamer en keuken verwerkt, maar voor een echt herfstachtig interieur kun je ook aan andere plekken denken. Ben je gezegend met een openhaard in huis? Dan kun je de binnenkant bijvoorbeeld heel mooi betegelen met mozaïek. Ook de hal is een goede plek, want daar zorg je direct voor een warme, knusse binnenkomst! Heerlijk als het buiten flink koud is, toch?