PTV WAARDEN MOZAÏEKTEGEL

Bij mozaïektegels wordt soms de term PTV gebruikt, zoals bij de Londen collectie. PTV staat voor ‘Pendulum Test Value’, de Britse standaard voor het meten van antislipwaarden. Het is een betrouwbare methode om de antislip-eigenschappen van een tegel aan te duiden.

VERSCHIL KERAMIEK EN PORSELEIN MOZAIEK

Ben je van plan om je huis te renoveren of een nieuwe badkamer te laten installeren? Dan is de kans groot dat je hebt nagedacht over het gebruik van mozaïektegels. Maar wist je dat er verschillende soorten mozaïektegels zijn, elk met hun eigen unieke eigenschappen. In deze blog gaan we dieper in op het verschil tussen keramische en porseleinen mozaïektegels, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw project.

ONTDEK DE KITKAT ORIGINALS!

Ben je op zoek naar inspiratie om jouw ruimte te transformeren met een eye-catchende kleur en originaliteit? Deze opvallende mozaïektegels vormen de nieuwste sensatie in de wereld van interieurdesign. Zoek niet verder! Bij Mozaiektegelwinkel.nl zijn de KitKat Originals momenteel dé trend.

MOZAIEKTEGELS VOOR JOUW BADKAMER

Top 3 beste mozaïektegels voor jde badkamer

Ontdek de ideale mozaïektegels voor jouw badkamer met onze exclusieve collecties van The Mosaic Factory. In deze blog presenteren we drie prachtige opties.

MOZAIEKTEGELS ONDERHOUDEN EN SCHOONMAKEN

Hoe maak ik mozaïektegels schoon?

Deze gids biedt waardevolle inzichten in het onderhoud en schoonmaken van mozaïektegels, waardoor ze hun pracht behouden. Algemeen onderhoud omvat regelmatige reiniging met warm water en schoonmaakazijn, vermijden van agressieve chemicaliën en professionele reiniging indien nodig. Voor mozaïekvoegen, met name cementgebonden voegen, wordt aanbevolen een mengsel van warm water en schoonmaakazijn toe te passen met een tandenborstel of voegenborstel, zachtjes te schrobben, af te spoelen en indien nodig te herhalen. Commerciële voegenreinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt voor hardnekkig vuil. Door deze eenvoudige stappen regelmatig te volgen, behouden mozaïektegels en voegen niet alleen hun schoonheid maar verlengen ook hun levensduur. Voor een uitgebreide collectie mozaïektegels en verdere vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen via info@mozaiektegelwinkel.nl.

MOZAÏEKPROJECT X SUPPER HOTEL

Luxe zwarte mozaiektegels in Hotel

Ontdek de verbluffende transformatie van badkamers in het Supper Hotel in Amsterdam met onze mozaïektegels uit de Kasba-collectie. Het recente project omvat de samenwerking waarbij we de nieuwste Kasba-collectie hebben gebruikt, met specifieke aandacht voor de elegante zwarte KAM10925. Deze mozaïektegel met anti-slipwaarde is perfect voor badkamers en toiletruimtes. Bestel nu de KAM10925 via onze webshop en ontdek de volledige Kasba-collectie voor meer kleuropties. Voor vragen staan we klaar om je te assisteren op info@mozaiektegelwinkel.nl.

CARBON SHADES OF GRAY BY HERTMAN OSIRIS

OSIRIS HERTMAN & THE MOSAIC FACTORY Deze collectie mozaïektegels is ontworpen door Osiris Hertman voor The Mosaic Factory. Na een creatief proces is een uniek resultaat ontstaan. De samensmelting van matte en glanzende grijze en zwarte tinten, verrijkt met een vleugje zilver, creëert een visueel feest dat ruimtes transformeert in een oase van stijl en […]

WAT ZIJN R-WAARDES?

LOH10MIX1 mozaiektegel voor badkamer en keuken vloer. Zorgt voor grip en veiligheid tegen natte ruimtes in de badkamer en keuken

De R-waarde, of slipweerstandswaarde, meet de gladheid van vloeroppervlakken. Bij mozaïektegels is dit essentieel voor natte ruimtes zoals badkamers. R10 en R11 duiden op slipweerstandsniveaus, waarbij R11 geschikt is voor vochtige gebieden zoals keukens. Een R-waarde van 10 of hoger voorkomt uitglijden.

ALLES OVER MOZAÏEK VOEGEN

Ontdek alles over mozaïekvoegen in onze blog. Leer wat een mozaïekvoeg is en waarom het zo cruciaal is voor het uiterlijk en de stabiliteit van mozaïektegels. Leer over voeggroottes, kleurkeuzes en het verschil tussen cementgebonden en epoxyvoegen. Volg ons eenvoudige stappenplan voor het correct voegen van mozaïektegels. Kies zorgvuldig en bereik een prachtig resultaat voor jouw mozaïekproject!