Mozaïektegels voor het toilet!

Het kleinste kamertje in huis verdient minstens zoveel aandacht als de rest van jouw interieur. Je toilet omtoveren tot een klein paradijs? Dat doet je met mozaïektegels! Wij bieden een enorm uitgebreid assortiment mozaïek, met allerlei kleuren, vormen en formaten. Je vindt bij ons daarom altijd geschikte mozaïektegels voor het toilet, passend bij jouw woonstijl. Neem een kijkje en kies hét exemplaar voor jouw droomtoilet!

Mozaïektegels toilet: wand of vloer

De mogelijkheden van mozaïektegels in het toilet zijn eindeloos. Wie niet bang is om een statement te maken, kan bijvoorbeeld de hele wand van het toilet bedekken met mozaïektegels. Als je de ruimte liever wat rustiger houdt, kun je ook kiezen voor mozaïek als een soort lambrisering. Je bedekt dan slechts een gedeelte van de wand van het toilet met mozaïektegels, bijvoorbeeld waar het inbouwreservoir stopt.

Je kunt niet alleen de wand, maar ook de vloer van je toilet betegelen met mozaïek. In dat geval zijn mozaïektegels uit de London-collectie heel geschikt. Die zijn namelijk van ongeglazuurd, dubbelgebakken porselein gemaakt en daarom bijzonder sterk. Kies bijvoorbeeld voor een patroon van hexagon vloermozaïek in je toilet of houd het wat neutraler met witte of zwarte vierkante mozaïektegels.

Toilet mozaïektegels combineren

Bij Mozaïektegelwinkel.nl vind je een bijzonder uitgebreid assortiment mozaïektegels voor jouw toilet. In allerlei kleuren, vormen en formaten, geschikt voor elke woonstijl. Kun je moeilijk kiezen? Combineer dan jouw favoriete toilet mozaïektegels tot een uniek geheel! Zo zou je de wand voor het inbouwreservoir kunnen betegelen met mozaïek in een opvallende kleur, zoals azuurblauw, turquoise of brons. Daarmee creëer je een accent en geef je het toilet een zogenaamde pop of colour.

Voor de andere wanden of de vloer van je toilet kun je dan kiezen voor neutralere mozaïektegels. Denk daarbij aan eenvoudige witte of zwarte tegels, zoals de klassieke Metro- of glasmozaïek. Ook aardetinten doen het goed, zoals beige of lichtgrijs. Mozaïektegels in die kleuren vind je bijvoorbeeld in de London- en Barcelona-collectie. Als je kleuren met neutrale tinten combineert, laat je de fellere mozaïektegels in het toilet nog meer opvallen!

Het verwerken van mozaïek

Hoe mooi jouw toilet met mozaïektegels wordt, is grotendeels afhankelijk van de verwerking. Zo is het belangrijk dat je de juiste materialen en voeg gebruikt. Wil je glasmozaïek uit de Valencia-collectie in je toilet? Dan dien je bijvoorbeeld een watergekoelde diamantzaag te gebruiken. Daarnaast is belangrijk dat je de netjes met mozaïektegels laat verspringen, omdat je anders duidelijke lijnen gaat zien.

Ga je voor mozaïektegels op de vloer of de wand achter de fontein van je toilet? Dan raden we je aan om een epoxyvoeg te gebruiken. De mozaïektegels kunnen op die plek namelijk nat worden en kalk kan de voegen beschadigen. Een epoxyvoeg heeft een gladde structuur, waardoor je voorkomt dat kalk en vuil de voegen intrekken. Meer weten over de verwerking van mozaïektegels in je toilet? Neem contact met ons op!

Je toilet zo mooi mogelijk houden

Als je uiteindelijk een keuze hebt kunnen maken, wil je jouw toilet mozaïektegels natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Dat begint bij de verwerking en eindigt bij het onderhoud van de tegels. Zo raden we je aan om zuurhoudende reinigingsproducten te vermijden, om beschadigingen aan de voegen en mozaïek te voorkomen. In plaats daarvan kun je beter natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruiken, zoals groene zeep.

Daarnaast raden we je aan om je toilet mozaïektegels schoon te maken met een zachte zeem of doek. Staalborstels en schuursponsjes kun je beter achterwege laten. Heb je mozaïektegels bij het toilet in de badkamer verwerkt? Probeer ze dan zo snel mogelijk droog te maken als ze flink nat zijn geworden. Kalk in stilstaand water kan de voegen namelijk onherstelbaar beschadigen.

Inspiratie toilet met mozaïektegels

Inmiddels hebben wij al heel wat mozaïektegels voor het toilet geleverd én daar verschillende foto’s van ontvangen. Hieronder vind je daarvan een aantal voorbeelden, zodat jij inspiratie op kunt doen voor jouw toilet met mozaïektegels. Ook hebben we een kleine selectie van onze favorieten toegevoegd, die je met slechts één druk op de knop kunt bestellen. Liever onze complete collectie toilet mozaïektegels zien? Ga dan snel naar onze online mozaïek shop!

Onze favorieten