Mozaïek tegels antraciet

Heeft jouw droomhuis een modern of Scandinavisch interieur? Dan mogen mozaïek tegels in antraciet niet ontbreken! Lichter dan zwart, donkerder dan grijs: antraciet past heel goed bij een strakke woonstijl. In de badkamer, bijvoorbeeld, of op de achterwand van de keuken. Lees hieronder alles over onze mozaïek tegels antraciet!

Mozaïektegels antraciet of net niet

Antraciet is best een lastige kleur, want wanneer noemen we iets donkergrijs en wanneer antraciet? In onze collectie vind je mozaïek in allerlei tinten grijs, waarvan sommigen heel dicht bij antraciet liggen. Als je op zoek gaat naar antraciet mozaïek tegels, raden we je daarom zeker aan om ook de donkergrijze tegels te bekijken. In dat geval heb je ook meer keuze qua afwerking: mat, glanzend, met spikkel, enzovoorts. Echt uitpakken? Ga dan voor een mix van mozaïek tegels in antraciet, donkergrijs en grijs!

De juiste voeg

Dat kijkt hartstikke strak en modern, maar soms ook een beetje saai. We raden je daarom aan om te kiezen voor een voeg in een contrasterende kleur, zoals wit. Daarmee doorbreek je het grote donkere oppervlak én laat je de mozaïektegels er meer uitspringen. Heb je al genoeg eyecatchers in je interieur? Dan kun je ook kiezen voor een grijze voeg bij jouw antraciet mozaïektegels. Een voeg in dezelfde kleur als de tegel oogt namelijk een stuk rustiger.

Mozaïek tegels antraciet in allerlei vormen

In onze shop vind je mozaïek in allerlei soorten en maten. Dat geldt ook voor de antraciet mozaïektegels. Kies bijvoorbeeld voor klassiek vierkant of juist voor trendy hexagon. Ook de kitkat mozaïek is erg populair: lang en smal, net zoals de bekende chocoladereep. Nog meer uitpakken met jouw mozaïektegels antraciet? Kies dan voor een tegel met een bijzondere afwerking. Denk daarbij aan antraciet glasmozaïek met een parelmoeren afwerking of de blauwgrijze kitkat mini met een spikkel aan de binnenkant.

Op de vloer of de wand

Vrijwel al onze mozaïek is geschikt als wandtegel. Bijvoorbeeld in de badkamer, keuken of de hal. Matte mozaïek is daarnaast geschikt voor de vloer van licht-betreedbare ruimtes, zoals de bad- en slaapkamer. Ben je echter op zoek naar antraciet mozaïektegels voor andere vloeren, zoals die van de keuken, hal of woonkamer? Kies dan een exemplaar uit onze London-collectie. Deze ongeglazuurde mozaïek is dubbelhard gebakken en daarom heel geschikt voor vloeren waar veel (en met schoenen) op wordt gelopen.

Antraciet mozaïek tegels bij jou thuis

Heb je een keuze kunnen maken? Dan is het belangrijk dat je jouw nieuwe mozaïektegels antraciet op de juiste manier verwerkt én schoonmaakt. Als je de tegels in de badkamer gaat verwerken, raden we je aan om een epoxyvoeg te gebruiken. Daarmee voorkom je namelijk dat kalk de voegen aantast en beschadigt. Hetzelfde geldt voor antraciet mozaïek tegels op de achterwand van je keuken, waar vuil en spetters de voegen kunnen beschadigen. Maak de tegels bovendien altijd direct weer droog en gebruik daarbij natuurlijk schoonmaakmiddelen. Zo houd jij je antraciet mozaïektegels het allermooist!

Meer weten over onze mozaïek tegels antraciet? Neem contact op voor advies over de verwerking en voegkleuren. Onze complete collectie zien? Bekijk dan onze online mozaïek shop!