Wandtegels mozaïek

Er zijn verschillende manieren om een witte wand op te fleuren. Met een lik verf of decoratie, bijvoorbeeld, maar ook door ‘m te betegelen. Wandtegels zijn een logische keuze voor de badkamer en het toilet, maar denk ook eens aan de keuken, hal en zelfs de woonkamer. In dat geval zijn wandtegels van mozaïek een goede keuze, want met deze kleine tegels kun je heel goed accenten in de ruimte aanbrengen. Lees hieronder daarom alles over mozaïek als wandtegel!

Mooi én praktisch

Je wanden betegelen met mozaïek is niet alleen hartstikke mooi, maar ook erg praktisch. Tegels zijn namelijk heel onderhoudsvriendelijk. Als je bijvoorbeeld spettert tijdens het koken, veeg je een wand met mozaïek heel gemakkelijk met een doek weer schoon. Als je spettert op een wand met verf, is dat een heel ander verhaal. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld shampooresten in de badkamer: die veeg je gemakkelijk van je betegelde wand af.

Mozaïek wandtegels toepassen

Mozaïektegels zijn dus heel geschikt voor de wanden van je badkamer en keuken, maar je kunt ze eigenlijk in elke ruimte van je woning toepassen. Je hoeft dan niet direct een complete wand te betegelen, maar kunt ook een aantal accenten aanbrengen.

In de badkamer

Je kunt mozaïek vrijwel overal in je badkamer verwerken. Op de wand achter de wastafel of het toilet, bijvoorbeeld, of op de wanden van je inloopdouche. Let op: als je de mozaïek wandtegels verwerkt op een plek waar ze vaak nat worden, dien je een epoxyvoeg te gebruiken.

In de keuken

Om de wand achter de keuken te beschermen tegen vuil van het koken, wordt er vaak een spatscherm geplaatst. In plaats daarvan kun je ook voor mozaïek wandtegels gaan: net zo praktisch, maar wel een stuk fraaier. Ook in dat geval raden we je aan om een epoxyvoeg te gebruiken.

In de hal

Is de hal een beetje het ondergeschoven kindje van jouw woning en wil je daar graag verandering in brengen? Betegel dan eens de helft van de wanden met mozaïek. Daarmee fleur je de ruimte helemaal op én je beschermt de onderkant van de muren tegen regenspetters en ander vuil van buiten.

In de woonkamer

Met mozaïektegels kun je heel goed accenten in je woonkamer aanbrengen. Bovendien lenen ze zich uitstekend om wanden die wat uitsteken, netjes af te werken. Zo zien we vaak dat mozaïektegels worden toegepast op de wand waarin de openhaard is verwerkt.

Gekleurde mozaïek wandtegels

Wil je mozaïektegels gebruiken om een ruimte op te fleuren en om accenten aan te brengen? Kies dan zeker voor gekleurde mozaïek wandtegels. Je vindt bij ons mozaïektegels in alle denkbare kleuren: van minimalistisch wit en modern zwart tot vrolijk knalrood en lieflijk babyblauw. Je hebt daarnaast keuze uit allerlei vormen, zoals vierkant, rond, hexagon en zelfs kubusmozaïek. Waar je ook naar op zoek bent, bij ons vind je altijd een mozaïek wandtegel die bij jou past!