Mozaïek wandtegels

Er zijn verschillende manieren om een witte wand op te fleuren. Met een lik verf of decoratie, bijvoorbeeld, maar ook door ‘m te betegelen. Wandtegels zijn een logische keuze voor de badkamer en het toilet, maar denk ook eens aan de keuken, hal en zelfs de woonkamer. In dat geval zijn wandtegels van mozaïek een goede keuze, want met deze kleine tegels kun je heel goed accenten in de ruimte aanbrengen. Lees hieronder daarom alles over wandtegels mozaïek!

Mooi én praktisch

Wandtegels mozaïek zijn niet alleen hartstikke mooi, maar ook erg praktisch. Tegels zijn namelijk heel onderhoudsvriendelijk. Als je bijvoorbeeld spettert tijdens het koken, veeg je een wand met mozaïek gemakkelijk weer schoon. Spetter je op een wand met verf? Zie ze er dan nog maar eens af te krijgen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld shampooresten in de badkamer: die veeg je gemakkelijk van je mozaïektegels af.

Wandtegels mozaïek bij jou thuis

Mozaïektegels zijn dus heel geschikt voor de wanden van je badkamer en keuken, maar je kunt ze eigenlijk in elke ruimte van je woning toepassen. Je hoeft dan niet direct een complete wand te betegelen, maar kunt ook een accent aanbrengen.

In de badkamer

Je kunt mozaïek vrijwel overal in je badkamer verwerken. Op de wand achter de wastafel of het toilet, bijvoorbeeld, of op de muren van je inloopdouche. Let op: als je mozaïek wandtegels verwerkt op een plek waar ze vaak nat worden, dien je een epoxyvoeg te gebruiken.

In de keuken

Om de wand achter de keuken te beschermen tegen vuil van het koken, wordt er vaak een spatscherm geplaatst. In plaats daarvan kun je ook voor wandtegels van mozaïek gaan: net zo praktisch, maar wel een stuk fraaier. Ook in dat geval raden we je aan om een epoxyvoeg te gebruiken.

In de hal

Is de hal een beetje het ondergeschoven kindje van jouw woning en wil je daar graag verandering in brengen? Kies dan voor mozaïek wandtegels als een soort lambrisering, dus mozaïek tot op ongeveer de helft van de muur. Daarmee fleur je de ruimte helemaal op én je beschermt de onderkant van de muren tegen regenspetters en ander vuil van buiten.

In de woonkamer

Met mozaïektegels kun je heel goed accenten in je woonkamer aanbrengen. Bovendien lenen ze zich uitstekend om wanden die wat uitsteken netjes af te werken. Zo zien we vaak dat mozaïektegels worden toegepast op de wand waarin de openhaard is verwerkt. Verder zijn mozaïek wandtegels ook in de woonkamer heel geschikt als lambrisering.

Om een bar of pilaar

Sommige mozaïektegels zijn heel geschikt voor het betegelen van organische vormen. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld gebogen oppervlaktes, zoals we die zien bij een bar of pilaar. Ook daar zijn sommige van onze wandtegels heel geschikt voor, zoals kitkat mozaïek uit de Sevilla-collectie of knopmozaïek uit de Venice-collectie.

Gekleurde mozaïek wandtegels

Wil jij een ruimte opfleuren of een accent aanbrengen? Dan kun je het beste voor gekleurde mozaïek wandtegels kiezen. Die trekken namelijk alle aandacht naar zich toe, waardoor de wand een echte blikvanger wordt. Tip: verwerk de gekleurde mozaïektegels op een kleine wand of tot halverwege een grote wand. Zo creëer je een accent en behoud je toch de rust in de ruimte.

Je vindt bij ons allerlei gekleurde mozaïek wandtegels. Felle kleuren, zoals knalrood, maar ook zachtere pasteltinten, zoals babyblauw. Je hebt daarbij ook nog keuze uit verschillende vormen, zoals speels hexagon of trendy kitkat. Bij ons vind je daarom altijd gekleurde mozaïek wandtegels die bij jouw woonstijl passen.

Wandtegels mozaïek verwerken

Heb je een keuze kunnen maken? Dan is het tijd om de mozaïektegels te verwerken. In principe verwerk je mozaïek op dezelfde manier als andere wandtegels. Mozaïek wordt namelijk aangeleverd op netjes, die je gemakkelijk op de muur lijmt.  Verwerk je mozaïek op een wand waar de tegels vaak nat worden, zoals in een inloopdouche? Gebruik dan een epoxyvoeg. Epoxyvoeg heeft een gladde structuur, waardoor vuil en kalk er minder snel intrekken.

Voordat je gaat lijmen, snij je de mozaïektegels op maat. Bij voorkeur met een speciale tegelsnijder, want knippen of zagen kan leiden tot breuk. Heb je gekozen voor mozaïek wandtegels uit de Valencia-collectie? Gebruik dan een watergekoelde diamantzaag, want deze mozaïek is relatief kwetsbaar. Heb je nog meer vragen over het verwerken wandtegels mozaïek? Neem gerust contact met ons op! Wij voorzien je graag van onafhankelijk advies.

Mozaïek op de wand onderhouden

Je wil jouw mozaïek wandtegels natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Dat begint bij het gebruiken van de juiste voeg en eindigt bij het onderhouden van de mozaïektegels. Wij raden je aan om alleen natuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken, zoals groene zeep. Zuurhoudende producten kun je beter vermijden, want deze kunnen de mozaïek wandtegels onherstelbaar beschadigen.

Qua materiaal kun je het beste een zachte doek of zeem gebruiken. Schuursponsjes of staalborstels raden we af, want ook deze kunnen de mozaïektegels schaden. Daarnaast is het belangrijk dat je de wandtegels mozaïek goed droogmaakt als ze nat zijn geworden. Kalk uit stilstaand water kan de voegen namelijk aantasten en op die manier lekkages veroorzaken.

Inspiratie voor mozaïek wandtegels bij jou thuis

Ben je er nog niet helemaal uit wat je met de muur wil doen? Bekijk hieronder dan een selectie van prachtige wanden met mozaïektegels. Zo doe je de nodige inspiratie op en stel jij jouw droomwand gemakkelijk samen. Heb je nog vragen over een specifieke tegel? Neem dan gerust contact met ons op. Jouw wandtegels mozaïek direct bestellen? Ga naar onze online mozaïek shop!

Shop de mooiste wandtegels mozaïek:

Liever de complete collectie mozaïek wandtegels zien? Klik hier voor onze online mozaïek shop!