Zwarte mozaiek tegels bij Mozaiektegelwinkel!

Zwarte mozaiek tegels bij jou thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben ze namelijk in alle soorten en maten. Mat en glanzend, in alle denkbare vormen. Kies bijvoorbeeld voor speelse, zwarte hexagon tegels of voor strakke, mat zwarte kitkat mozaiek. Meer weten over onze zwarte mozaiek tegels? Lees snel verder!

Collecties

Zwarte mozaiek tegels zijn tijdloos. Ze passen in elk interieur en zijn niet onderhevig aan grillige woontrends. Daarom vind je in bijna al onze collecties en series ook de betreffende mozaiek tegel in het zwart. Zelfs collecties die bekendstaan om hun sprekende kleuren, bevatten vaak een zwarte variant. Denk daarbij aan de populaire Sevilla-collectie met kitkat mozaiek of de speelse Venice-collectie met knopmozaiek.

Vormen

De kleur van je mozaiek is stap één, de vorm is stap twee. Wie kiest voor zwarte mozaiek tegels, heeft bij ons meer dan genoeg keuze qua vorm. Hieronder vind je daarom een overzicht van de vormen waaruit je kunt kiezen:

Mozaiek tegels zwart in hexagon

Hexagon mozaiek is hartstikke trendy. Je vindt deze vorm dan ook in veel van onze collecties terug. De Barcelona-collectie bevat zelfs drie formaten zwarte hexagon mozaiek tegels, in zowel een matte als glanzende finish.

Mozaiek tegels zwart in rechthoek

In onze Sevilla-, Paris- én London-collectie vind je rechthoekige mozaiek tegels. Ook deze mozaiek tegels zijn beschikbaar in zowel glanzend als mat zwart. Mozaiek uit de London-collectie is daarnaast ook heel geschikt voor op de vloer.

Mozaiek tegels zwart in vierkant

Vierkant is, net zoals zwart, tijdloos. Deze vorm vind je dan ook in verschillende collecties terug. Wie op zoek is naar vierkante zwarte mozaiek tegels, vindt ongetwijfeld een passend exemplaar in de Amsterdam-, Barcelona- of London-collectie.

Mozaiek tegels zwart in rond

Rond is een speels alternatief voor andere, meer gangbare tegelvormen. Deze zogenaamde knopmozaiek vind je terug in onze Venice- en London-collectie, met natuurlijk ook een zwarte variant. De Venice-collectie bevat ronde mozaiek tegels in glanzend en mat zwart.

Mozaiek tegels zwart in andere vormen

Op zoek naar zwarte mozaiek tegels met een écht bijzondere vorm? Bekijk dan eens onze Paris-collectie. Daar vind je bijvoorbeeld zwarte mozaiek tegels met een visgraat, kubus en zelfs lantaarn vorm.

Toepassing

Voordat je jouw zwarte mozaiek tegels kiest, is het belangrijk dat je weet waar je ze gaat toepassen. Niet alle mozaiek is bijvoorbeeld even geschikt voor op de vloer. In elk geval zijn alle zwarte mozaiek tegels geschikt voor op de wand. Mozaiek tegels in mat zwart zijn geschikt voor op de vloer van licht-betreedbare ruimtes, zoals de badkamer. Dat geldt ook voor zwarte glasmozaiek.

Wil je zwarte mozaiek tegels op de vloer van bijvoorbeeld je hal of keuken verwerken? Kies dan een exemplaar uit de London-collectie. Deze dubbelhard gebakken mozaiek tegels zijn namelijk heel geschikt voor vloeren waar veel op wordt gelopen.

Verwerking

Als je een zwarte mozaiek tegel hebt gekozen die het beste bij jouw interieur past, is het belangrijk dat je ‘m op de juiste manier verwerkt. Daarbij is met name de kleur van de voeg belangrijk. Zo laat een contrasterende voegkleur, zoals wit, jouw zwarte mozaiek tegels nog meer opvallen. Een donkere voeg zorgt juist voor een rustiger geheel.

Verwerk je de mozaiek tegels op een plek waar ze nat of vies worden, bijvoorbeeld in een inloopdouche of op de wand achter je kookplaat? Kies dan voor een epoxyvoeg. Dan kan vuil of kalk namelijk niet in de voeg van je zwarte mozaiek tegels trekken.