Zwarte mozaïek tegels bij Mozaiektegelwinkel

Denk je dat zwarte mozaïek tegels mooi passen in jouw interieur? Bekijk dan het assortiment van Mozaiektegelwinkel.nl! Wij hebben ze namelijk in alle soorten en maten. Mat en glanzend, in alle denkbare vormen. Kies bijvoorbeeld voor speelse, zwarte hexagon tegels of voor strakke, mat zwarte kitkat mozaiek. Meer weten over onze zwarte mozaiek tegels? Lees snel verder!

Collecties met zwarte mozaïek tegels

Zwarte mozaïek tegels zijn tijdloos. Ze passen in elk interieur en zijn niet onderhevig aan grillige woontrends. Daarom vind je in bijna al onze collecties en series ook de betreffende mozaïek tegel in het zwart. Zelfs collecties die bekendstaan om hun sprekende kleuren, bevatten vaak een zwarte variant. Denk daarbij aan de populaire Sevilla-collectie met kitkat mozaïek of de speelse Venice-collectie met knopmozaïek.

Zwarte mozaïek in elke vorm

De kleur van je mozaiek is stap één, de vorm is stap twee. Wie kiest voor zwarte mozaïek tegels, heeft bij ons meer dan genoeg keuze qua vorm. Hieronder vind je daarom een overzicht van de vormen waaruit je kunt kiezen:

Trendy hexagon

Hexagon mozaiek is hartstikke trendy. Je vindt deze vorm dan ook in veel van onze collecties terug. De Barcelona-collectie bevat zelfs drie formaten zwarte hexagon mozaïek tegels, in zowel een matte als glanzende finish. Kies bijvoorbeeld voor een hexagon tegel in de keuken, voor een speels en toch trendy look.

Strakke rechthoek

In onze Sevilla-, Paris- én London-collectie vind je rechthoekige mozaiek tegels. Ook deze mozaïek tegels zijn beschikbaar in zowel glanzend als mat zwart. Mozaïek uit de London-collectie is daarnaast ook heel geschikt voor op de vloer. Zo zijn wij erg fan van de hexagon vloermozaïek met patroon uit deze collectie.

Klassiek vierkant

Vierkant is, net zoals zwart, tijdloos. Deze vorm vind je dan ook in verschillende collecties terug. Wie op zoek is naar vierkante zwarte mozaïek tegels, vindt ongetwijfeld een passend exemplaar in de Amsterdam-, Barcelona- of London-collectie. Zwarte mozaïektegels met wat extra’s? Kies dan voor zwarte glasmozaïek met bijvoorbeeld een parelmoeren afwerking of aders van echt goud.

Speels rond

Rond is een speels alternatief voor andere, meer gangbare tegelvormen. Deze zogenaamde knopmozaïek vind je terug in onze Venice- en London-collectie, met natuurlijk ook een zwarte variant. De Venice-collectie bevat ronde mozaïek tegels in glanzend en mat zwart. De London-collectie is geschikt voor op de vloer, maar let op: deze kleur neigt meer naar antraciet.

Andere opvallende vormen

Op zoek naar zwarte mozaïek tegels met een écht bijzondere vorm? Bekijk dan eens onze Paris-collectie. Daar vind je bijvoorbeeld zwarte mozaïek tegels met een visgraat, kubus en zelfs lantaarn vorm.

Op de wand of op de vloer

Voordat je jouw zwarte mozaïek tegels kiest, is het belangrijk dat je weet waar je ze gaat toepassen. Niet alle mozaïek is bijvoorbeeld even geschikt voor op de vloer. In elk geval zijn alle zwarte mozaïek tegels geschikt voor op de wand. Mozaiek tegels in mat zwart zijn geschikt voor op de vloer van licht-betreedbare ruimtes, zoals de badkamer. Dat geldt ook voor zwarte glasmozaïek.

Wil je zwarte mozaïek tegels op de vloer van bijvoorbeeld je hal of keuken verwerken? Kies dan een exemplaar uit de London-collectie. Deze dubbelhard gebakken mozaïek tegels zijn namelijk heel geschikt voor vloeren waar veel op wordt gelopen.

Zo verwerk je zwarte mozaïek tegels

Als je een zwarte mozaïek tegel hebt gekozen die het beste bij jouw interieur past, is het belangrijk dat je ‘m op de juiste manier verwerkt. Daarbij is met name de kleur van de voeg belangrijk. Zo laat een contrasterende voegkleur, zoals wit, jouw zwarte mozaïek tegels nog meer opvallen. Een donkere voeg zorgt juist voor een rustiger geheel.

Verwerk je de mozaiek tegels op een plek waar ze nat of vies worden, bijvoorbeeld in een inloopdouche of op de wand achter je kookplaat? Kies dan voor een epoxyvoeg. Dan kan vuil of kalk namelijk niet in de voeg van je zwarte mozaiek tegels trekken.

Dus, ben je ervan overtuigd dat je zwarte mozaïek tegels in jouw interieur wil? Bekijk dan het complete aanbod in onze online mozaïek shop en bestel jouw favoriete exemplaar!