Glasmozaïek bij mozaïektegelwinkel.nl

Glasmozaïek wordt al honderden jaren gebruikt voor het bekleden van wanden en vloeren. Door de jaren heen is de stijl van deze mozaïek natuurlijk wel veranderd. Inmiddels is glasmozaïek namelijk in allerlei kleuren en afwerkingen beschikbaar. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld glasmozaïektegels met aders van echt goud en met een parelmoeren afwerking. Meer weten? Hieronder lees je alles over verschillende soorten, toepassing en verwerking van glasmozaïek!

Onze collectie

De Amsterdam-collectie bestaat volledig uit glasmozaïek, verdeeld over aantal series. Elk van deze serie bevat een reeks glasmozaïektegels met een bepaald kenmerk. Alle glasmozaïek uit de Amsterdam-collectie is twintig millimeter breed, twintig millimeter lang en vier millimeter dik. De glasmozaïektegels hebben bovendien voeglijnen van slechts anderhalve millimeter, wat zorgt voor een extra strak eindresultaat.

Glasmozaïek in basiskleuren

De Amsterdam Basis-serie bevat glasmozaïek in alle unikleuren. Wit, zwart en grijs, bijvoorbeeld, maar ook allerlei tinten blauw, groen en paars. Deze serie heeft 32 verschillende kleuren glasmozaïektegels.

Glasmozaïek met aders van goud

De Amsterdam Goud-serie is de meest opvallende uit de collectie én onze persoonlijke favoriet. Deze glasmozaïektegels hebben aders van echt goud, wat ze een bijzonder fraai effect geeft. Je hebt keuze uit vijftien mozaïektegels.

Glasmozaïek met parelmoeren finish

De Amsterdam Parel-serie bestaat uit glasmozaïek met een parelmoeren afwerking. Je hebt keuze uit acht prachtige kleuren, zoals lichtgroen, lichtblauw en donkergrijs.

In het interieur én exterieur

Glasmozaïek is vorst- en chemicaliënbestendig. Je kunt deze tegels daarom op allerlei plekken in én rondom je huis verwerken, mits je de juiste voeg en lijm gebruikt.

Glasmozaïek in de keuken

Glasmozaïektegels kun je heel goed op de achterwand van je keuken verwerken, als backsplash. Glasmozaïek heeft een gladde structuur en veeg je daarom gemakkelijk schoon.

Glasmozaïek in de badkamer

Ook in de badkamer wordt vaak gekozen voor glasmozaïek. Op de wand achter het toilet of de wastafel, bijvoorbeeld, maar ook in de douche. Je kunt glasmozaïek zelfs op de vloer van de badkamer verwerken.

Glasmozaïek in het zwembad

Glasmozaïek wordt vaak gebruikt om de binnenkant van zwembaden te bekleden. Logisch, want de reflectie van het water op he glas geeft een erg mooi effect. Glasmozaïektegels zijn bestand tegen chemicaliën en kunnen dus heel goed tegen het chloor van zwembaden.

Let op: wanneer je glasmozaïektegels verwerkt op een plek waar ze nat worden, raden we je aan om een epoxyvoeg- en lijm te gebruiken. Er komt dan een laagje latex over de voeglijnen heen, waardoor nattigheid er niet in kan trekken. Hetzelfde geldt voor plekken waar je te maken krijgt met vuil, zoals spetters van het koken.

Het verwerken en voegen

Glasmozaïek wordt geleverd op matten van 322×322 centimeter, in dozen van tien vellen (1,04m2 per doos). Glasmozaïek wordt op vrijwel dezelfde manier verwerkt als andere mozaïektegels. Het enige grote verschil is dat de ondergrond, dus het oppervlak waar de tegels op worden verwerkt, wit moet zijn. Glasmozaïek is vrij dun en met een donkere ondergrond kan er kleurverschil ontstaan. Om diezelfde reden raden wij ook witte tegellijm- of pasta aan.

Dus hoe gaat het verwerken en voegen van glasmozaïek precies in z’n werk? Als eerste snij, zaag of knip je de matten in de juiste maat. Vervolgens breng je tegellijm- of pasta aan op het betreffende oppervlak en druk je daar de matten tegenaan. Daarna smeer je de voeg over de tegels uit, waarbij je er goed oplet dat alle voeglijnen zijn bedekt. Tot slot ga je net zo lang met een spons over de tegels heen totdat alle voegresten weg zijn en dan is de klus al geklaard!