Glasmozaïek bij mozaïektegelwinkel.nl

Glasmozaïek wordt al honderden jaren gebruikt voor het bekleden van wanden en vloeren. Door de jaren heen is de stijl van deze tegels natuurlijk wel veranderd. Inmiddels is mozaïek van glas namelijk in allerlei kleuren en afwerkingen beschikbaar. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld glasmozaïektegels met aders van echt goud en met een parelmoeren afwerking. Meer weten? Hieronder lees je alles over verschillende soorten, toepassing en verwerking van glasmozaïek!

Onze collectie glasmozaïek

De Amsterdam-collectie bestaat volledig uit glasmozaïek, verdeeld over aantal series. Elk van deze serie bevat een reeks mozaïek van glas met een bepaald kenmerk. Alle tegels uit de Amsterdam-collectie zijn twintig millimeter breed, twintig millimeter lang en vier millimeter dik. De glasmozaïektegels hebben bovendien voeglijnen van slechts anderhalve millimeter, wat zorgt voor een extra strak eindresultaat.

Niet alleen de Amsterdam-collectie, maar ook de Valencia-collectie bestaat volledig uit mozaïek van glas. Toch verschillen deze collecties sterk van elkaar. De Valencia-collectie is namelijk gemaakt van gerecycled glas en daarom een bijzondere duurzame keuze. De tegels hebben een hexagon vorm en zijn beschikbaar in zeven sprekende kleuren. Daarnaast kun je kiezen uit een mix van matte en glanzende glasmozaïek of alleen matte tegels.

Klassieke glasmozaïek

De Amsterdam-collectie kenmerkt zich door klassieke glasmozaïek. Daarmee bedoelen we een vierkante tegel, met smalle voeglijnen. De Basis-serie sluit daar het beste bij aan, met glasmozaïek in alle unikleuren. Wit, zwart en grijs, bijvoorbeeld, maar ook allerlei tinten blauw, groen en paars. In totaal bevat deze serie mozaïek in meer dan dertig basiskleuren.

Ben je op zoek naar glasmozaïek met een klassieke vorm, maar dan wel met een luxere afwerking? Bekijk dan de Amsterdam Parel- of Goud-serie. De Parel-serie kenmerkt zich door glasmozaïek met een opvallende parelmoeren afwerking. De Goud-serie bevat daarnaast mozaïek met aders van écht goud. Beide series geven jouw interieur een bijzonder luxe en exclusieve uitstraling!

Duurzame mozaïek van gerecycled glas

De Valencia-collectie bestaat volledig uit mozaïek gemaakt van gerecycled glas. Deze tegels zijn daarom hartstikke duurzaam. Je hebt keuze uit zeven opvallende kleuren, zoals mosterdgeel, bordeauxrood en turquoise. Daarnaast kun je kiezen uit een mix van matte en glanzende of alleen matte mozaïek.

Glasmozaïek uit de Valencia-collectie steelt ongetwijfeld de show in jouw interieur. Toch is er wel enige voorzichtigheid geboden tijdens het verwerken. Omdat deze tegels zijn gemaakt van gerecycled glas, zijn ze namelijk ook wat breekbaarder. Je dient ze daarom altijd even te checken op haarscheurtjes én ze moeten verwerkt worden met een watergekoelde diamantzaag.

In het interieur én exterieur

Glasmozaïek uit de Amsterdam-collectie is vorst- en chemicaliënbestendig. Je kunt deze tegels daarom op allerlei plekken in én rondom je huis verwerken, mits je de juiste voeg en lijm gebruikt. Denk daarbij aan de achterwand van je keuken, de badkamer en zelfs in het zwembad. De tegels zijn bestand tegen chemicaliën en kunnen dus heel goed tegen het chloor van zwembaden. Daarnaast reflecteert het water prachtig tegen het glas.

De Valencia-collectie is niet geschikt voor buiten, maar kun je wel overal in je interieur verwerken. We zien ze met name in de badkamer, bijvoorbeeld op de wand achter het toilet of de wastafel. De matte variant van deze glasmozaïektegels is zelfs geschikt voor de vloer van je badkamer. Let op: je kunt ze niet op de vloer van andere ruimtes verwerken.

Het verwerken en voegen

Glasmozaïek uit de Amsterdam-collectie wordt op vrijwel dezelfde manier verwerkt als andere mozaïektegels. Het enige grote verschil is dat de ondergrond, dus het oppervlak waar de tegels op worden verwerkt, wit moet zijn. Glasmozaïek is vrij dun en met een donkere ondergrond kan er kleurverschil ontstaan. Om diezelfde reden raden wij ook witte tegellijm- of pasta aan. Bij de Valencia-collectie hoeft er geen witte ondergrond aanwezig te zijn.

Dus hoe gaat het verwerken en voegen van glasmozaïek precies in z’n werk? Als eerste snij, zaag of knip je de matten in de juiste maat. Vervolgens breng je tegellijm- of pasta aan op het betreffende oppervlak en druk je daar de matten tegenaan. Daarna smeer je de voeg over de tegels uit, waarbij je er goed oplet dat alle voeglijnen zijn bedekt. Verwerk je de tegels op een plek waar ze nat worden? Kies dan voor een epoxyvoeg. Tot slot ga je net zo lang met een spons over de tegels heen totdat alle voegresten weg zijn en dan is de klus al geklaard!

De complete collectie zien? Klik hier en bestel in onze online mozaïek shop!