VERSCHIL KERAMIEK EN PORSELEIN MOZAIEK

Ben je van plan om je huis te renoveren of een nieuwe badkamer te laten installeren? Dan is de kans groot dat je hebt nagedacht over het gebruik van mozaïektegels. Maar wist je dat er verschillende soorten mozaïektegels zijn, elk met hun eigen unieke eigenschappen. In deze blog gaan we dieper in op het verschil tussen keramische en porseleinen mozaïektegels, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw project.

Wat zijn keramische mozaïektegels?

Keramische mozaïektegels worden gemaakt van klei en andere natuurlijke materialen. Ze worden gevormd, gedroogd en vervolgens gebakken op lagere temperaturen dan porseleinen tegels. Deze tegels zijn beschikbaar in een breed scala aan ontwerpen, kleuren en patronen waardoor ze zeer veelzijdig zijn voor decoratieve toepassingen.

Wat zijn porseleinen mozaïektegels?

Porseleinen mozaïektegels zijn gemaakt van fijn gemalen klei en andere minerale componenten. Ze worden op hogere temperaturen gebakken dan keramische tegels. Deze tegels staan ​​bekend om hun duurzaamheid en waterbestendigheid, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige omgevingen.

De verschillen

Laten we eens dieper ingaan op de belangrijke verschillen in samenstelling, eigenschappen en toepassingen.

Samenstelling:
Keramische mozaïektegels: gemaakt van klei en andere natuurlijke materialen, gebakken op lagere temperaturen dan porseleinen tegels.
Porseleinen mozaïektegels: ontworpen uit fijn gemalen klei en minerale componenten, gebakken op hogere temperaturen voor een dichtere, mindere poreuze structuur.

Waterbestendigheid:
Keramische tegels: hebben over het algemeen een hogere wateropname, waardoor ze meer vatbaar zijn voor vlekken en beschadigingen als ze niet goed worden afgedicht.
Porseleinen tegels: met een lagere wateropname zijn porseleinen tegels zeer waterbestendig, perfect voor vochtige ruimtes zoals badkamers en zwembaden.

Duurzaamheid:
Keramische tegels: hoewel duurzaam, zijn ze iets gevoeliger voor schade vanwege hun lagere dichtheid en hogere wateropname.
Porseleinen tegels: sterker en duurzamer vanwege hun dichte samenstelling, bestand tegen krassen, slijtage en breuk, ideaal voor intensief gebruik.

Prijs:
Over het algemeen zijn keramische tegels iets betaalbaarder, waardoor ze een goede keuze zijn voor projecten met een beperkter budget

Toepassingen:
Beide soorten tegels worden gebruikt voor decoratieve doeleinden maar porseleinen tegels worden vaak gekozen voor ruimtes met zwaardere belasting en hogere vochtigheidsniveaus vanwege hun duurzaamheid en waterbestendigheid.

Welke moet je kiezen?

Bij het kiezen tussen keramische en porseleinen mozaïektegels is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van jouw project. Ben je op zoek naar een betaalbare optie met veel ontwerpmogelijkheden? Dan zijn keramische mozaïektegels misschien de beste keuze. Staan duurzaamheid en waterbestendigheid hoog op je lijstje? Dan zijn porseleinen mozaïektegels de juiste optie voor jou.

Daarom hebben we besloten om uitsluitend porseleinen mozaïektegels te gebruiken, omdat deze een superieure kwaliteit bieden. Veel succes met je volgende project!