WELKE MOZAÏEK IN ZWEMBAD?

Kan mozaïek toegepast worden in een zwembad? Ja, dat kan! Het is een erg populaire en duurzame keuze voor de afwerking van een zwembad. Dit komt doordat het geen water doorlaat, bestand is tegen chemische stoffen zoals chloor en het is relatief eenvoudig te onderhouden.

Mozaïek kan erg bijzonder worden gemaakt in het water, bijvoorbeeld door een speciale kleur te kiezen of een op maat gemaakt patroon toe te passen. Overweeg echter of het hele zwembad moet worden verwerkt met mozaïek of alleen accenten en decoratieve elementen.

Welke mozaïek in zwembad

Wanneer mozaïek geen water absorbeert, bestand is tegen chemicaliën en ook vorstbestendig is, kan het worden toegepast als zwembadmozaïek.

In een zwembad kunnen mozaïektegels van verschillende materialen worden verwerkt. Binnen ons assortiment zijn alle glasmozaïek- en porseleinen mozaïektegels geschikt. Uitzonderingen zijn de Natuursteen die te poreus zijn en de Metallic mozaïektegels die niet bestand zijn tegen chemicaliën. In de praktijk zien we dat voornamelijk  glasmozaïek wordt toegepast in zwembaden.

Glasmozaïek uitgelicht

Kiest u voor een zwembad met mozaïektegels dan is de Amsterdam collectie een uitstekende keuze! Zowel de Basis, Goud als Parel zijn allemaal geschikt voor gebruik in het zwembad. Normaal zit de Amsterdam collectie op een fiber net. Hierdoor blijft er een ruimte van 85% op het steentje om aan de lijm te hechten. Dit vind een zwembadbouwer echter niet altijd voldoende en wenselijk, zeker niet als er niet met een epoxylijm wordt gewerkt. Het advies voor zwembaden is dan ook vaak om met papier aan de voorzijde of met mozaïek dat met puntverlijming aan elkaar verbonden is te werken, zodat het steentje 100% aan de lijm kan hechten. Vervolgens moet je met een epoxyvoeg werken om alle risico’s te voorkomen dat een tegeltje loskomt.

Let op: alle kleuren veranderen onder water. Houd er rekening mee dat alles groener wordt onder water. Dit is dus een punt om rekening mee te houden wanneer u kiest voor zwembadtegels.

Levertijd

De levertijd voor mozaïek met papier aan de voorzijde of mozaïek die met puntverlijming is gemaakt, is ongeveer 14 weken. Dit is namelijk niet iets wat we standaard op voorraad hebben in ons assortiment. Dit kan dan eventueel direct gecombineerd worden met maatwerk, aangezien dit eenzelfde levertijd heeft.