PTV WAARDEN MOZAÏEKTEGEL

Bij mozaïektegels wordt soms de term PTV gebruikt, zoals bij de Londen collectie. PTV staat voor ‘Pendulum Test Value’, de Britse standaard voor het meten van antislipwaarden. Het is een betrouwbare methode om de antislip-eigenschappen van een tegel aan te duiden.

De Pendulum Test

De Pendulum Test houdt in dat een pendulum (slinger) heen en weer wordt bewogen over het oppervlak van de mozaïektegel. Het meetapparaat staat op een waterpas ondergrond, waarbij eerst een nulmeting wordt uitgevoerd. Vervolgens wordt de tegel onder het apparaat geplaatst, waarna de slinger vijf keer in drie verschillende richtingen over de tegel gaat. Dit proces wordt herhaald voor de tegel in natte toestand. Uiteindelijk wordt het gemiddelde van al deze metingen berekend, waarna de mozaïektegel een PTV-waarden krijgt.

De PTV Waarden

Het is belangrijk om rekening te houden met de PTV-waarden bij het kiezen van vloertegels, vooral in ruimtes waar water gemakkelijk op het oppervlak kan komen en het risico op uitglijden groter is. Hieronder staan de typische PTV- waarden en hun betekenis. 0 – 17: (Erg) lage antislipweerstand – Niet aanbevolen voor vloeren. Vooral niet in omgevingen waar slipgevaar mogelijk is, denk bijvoorbeeld aan badkamers of keukens.
18 – 24: Gemiddelde antislipweerstand – Geschikt voor droge ruimtes waar minder risico op uitglijden bestaat. 
25 – 35: Goede antislipweerstand – Geschikt voor natte ruimtes. Tegels met deze waarden bieden een betere grip waardoor ze te gebruiken zijn bij ruimtes zoals badkamers en keukens.
36+: Uitstekende antislipweerstand – Geschikt voor natte en vette ruimtes. Tegels met deze waarden bieden de hoogste mate van grip. Ideaal voor toepassingen in natte en vette omgevingen, zoals restaurantkeukens of zwembaden.

Londen collectie en PTV

Binnen de Londen collectie vindt u PTV-gecertificeerde mozaïektegels die veiligheid en stijl toevoegen aan uw ruimtes. Of het nu gaat om droge, natte of zelfs vette omgevingen, de Londen collectie biedt tegels met uitstekende antislipweerstand, waardoor ze perfect geschikt zijn voor diverse toepassingen in huis of in commerciële ruimtes. Kies voor veiligheid en elegantie met de PTV-gecertificeerde mozaïektegels van de Londen collectie.