WAT ZIJN R-WAARDES?

LOH10MIX1 mozaiektegel voor badkamer en keuken vloer. Zorgt voor grip en veiligheid tegen natte ruimtes in de badkamer en keuken

In onze zoektocht naar de perfecte vloeroplossing voor vochtige ruimtes, stuiten we vaak op technische termen zoals de R-waarde. Maar wat betekent deze mysterieuze aanduiding eigenlijk?

De R-waarde, ook wel bekend als de slipweerstandswaarde, wordt gebruikt om de mate van gladheid of antislip-eigenschappen van een vloeroppervlak aan te geven. Hoe hoger de R-waarde, hoe groter de slipweerstand en dus hoe minder glad het oppervlak is. De R-waarde is dus bij mozaïektegels een belangrijke factor om te overwegen bij de keuze van tegels voor uw badkamer of andere natte ruimtes.

Zowel R10 als R11 zijn classificaties voor antislip-tegels, maar ze verschillen in hun slipweerstandsniveaus:

  • R10: Dit is een basisniveau van slipweerstand en wordt vaak gebruikt in gebieden waar er weinig blootstelling is aan water of andere vloeistoffen. Het is geschikt voor droge en vochtige omstandigheden en lichte voetverkeer, zoals in woningen of sommige commerciële ruimtes. De Kasba-collectie is voorzien van een slipweerstand van R10
  • R11: Deze classificatie geeft een hogere slipweerstand aan dan R10. Tegels met een R11-waarde zijn meer geschikt voor gebieden waar sprake is van blootstelling aan water, zoals badkamers, keukens of buitenruimtes. Ze bieden een betere grip, zelfs wanneer het oppervlak nat is. De London-collectie heeft een R11 slipweerstandswaarde.

Het kiezen van de juiste slipweerstandsklasse is afhankelijk van de specifieke toepassing en de verwachte blootstelling aan vocht. Het is belangrijk om de juiste klasse te selecteren om ongelukken als gevolg van uitglijden te voorkomen, vooral in gebieden waar de vloer regelmatig nat kan worden.

Er zijn veel verschillende soorten mozaïektegels bij mozaiektegelwinkel.nl, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen en verschillende opties te vergelijken voordat u een aankoop doet. Als u twijfelt over de R-waarde of andere eigenschappen van een van onze tegels, neem dan contact met ons op en stuur een e-mail naar info@mozaiektegelwinkel.nl.

Kort samengevat is de R-waarde van mozaïektegels een cruciale factor bij het kiezen van tegels voor de vloer van uw badkamer of andere vochtige ruimtes. Een R-waarde van 10 of hoger wordt aanbevolen om uitglijden te voorkomen. Voor ruimtes die regelmatig nat zijn en extra grip vereisen, is het raadzaam om mozaïektegels met een R11-waarde te kiezen.