MOZAIEKTEGELS ONDERHOUDEN EN SCHOONMAKEN

Hoe maak ik mozaïektegels schoon?

Mozaïektegels voegen een prachtige sfeer toe aan elke ruimte, maar om ze in optimale staat te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Ontdek hier de beste manieren om je mozaïektegels en voegen te reinigen en te onderhouden voor een langdurige glans.

Algemeen onderhoud voor mozaïektegels

Het onderhoud van mozaïektegels begint bij regelmatige reiniging. Volg deze eenvoudige tips om je tegels in topconditie te houden:

 • Stofzuig of veeg regelmatig: Verwijder stof, zand en vuil om krassen te voorkomen.
 • Gebruik warm water en schoonmaakazijn: Reinig de tegels met een mengsel van warm water en een scheut schoonmaakazijn. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze schade kunnen veroorzaken.
 • Zachte doek of spons: Gebruik bij het schoonmaken een zachte doek of spons om krassen te voorkomen.
 • Spoel grondig af: Spoel de tegels af met schoon water om vuil te verwijderen van de mozaïek en veeg ze droog met een schone doek.
 • Vermijd agressieve chemicaliën: Gebruik geen zuren of bleekmiddelen, aangezien deze de tegels kunnen beschadigen en verkleuren.
 • Professionele reiniging: Bij grondiger reiniging, raadpleeg een professionele tegelreiniger voor deskundig advies.

Door deze eenvoudige stappen regelmatig te volgen, behoud je niet alleen de schoonheid van je mozaïektegels, maar verleng je ook hun levensduur.

Effectieve reiniging van mozaïekvoegen

Mozaïekvoegen kunnen uitdagender zijn om schoon te maken dan de mozaïektegels zelf. Ontdek hier de stappen voor het effectief onderhouden en reinigen van voegen, vooral cementgebonden voegen:

 • Meng warm water met schoonmaakazijn: Maak een reinigingsmengsel van warm water en schoonmaakazijn.
 • Breng aan met tandenborstel of voegenborstel: Breng het mengsel aan op de voegen met een tandenborstel, speciale voegenborstel of zachte spons. Zo blijft de mozaïek in de beste staat.
 • Zachtjes schrobben: Schrob zachtjes heen en weer om vuil los te maken.
 • Spoel af en herhaal indien nodig: Spoel de voegen af met schoon water en herhaal indien nodig. Bij hardnekkig vuil kun je een oplossing van water en baksoda of azijn gebruiken.
 • Commercieel voegenreinigingsmiddel: Als de vlekken aanhouden, gebruik dan een commercieel voegenreinigingsmiddel volgens de instructies.

Het regelmatig schoonmaken van mozaïekvoegen voorkomt ophoping van vuil en vlekken, waardoor ze er langer mooi uitzien. Volg deze tips en geniet van een duurzame pracht van je mozaïektegels en voegen!

Ben je op zoek naar nieuwe mozaïektegels of laat je je graag inspireren? Neem dan een kijkje in onze uitgebreide collectie mozaïektegels. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen via info@mozaiektegelwinkel.nl.